خشککن انجمادی آزمایشگاهی چیست؟
خشککن آزمایشگاهی وسیلهای موثر برای آبگیری نمونهها است که در آن امکان حذف حلال یا آب از محصول یخزده وجود دارد، یعنی خشککن آزمایشگاهی فرآیند خشک کردن را انجام میدهد. ابتدا مادهی مورد نظر (آب یا حلال)، منجمد میگردد و در نتیجه حالت جامد به دست میآید و بعداً به حالت گاز تبدیل میشود. خشککنهای آزمایشگاهی برای برآوردن الزامات لیوفیلیزاسیون در آزمایشگاههای تحقیق و توسعه، ایدهآل هستند.
در واقع فریز درایر یا همان لیوفیلیزر وسیلهای ست که امکان خشک کردن مواد را بدون نیاز به حرارت دادن فراهم میکند. اصل فیزیکی دخیل در لیوفیلیزاسیون، تصعید میباشد که عبور مستقیم از حالت جامد به گاز بدون عبور از حالت مایع است. برای انجام فرآیند، محصول منجمد بدون ذوب شدن، در خلاء خشک میشود.
خشک کردن انجمادی چیست؟
خشک کردن انجمادی یک تکنیک جداسازی است که از تصعید برای آبگیری محصول در آزمایشگاه استفاده میکند. این فرایند شامل سه مرحله است:
- انجماد نمونه
- یخزدایی نمونه
- جداسازی آب موجود در نمونه
- در مرحله اول کل آب موجود در ماده به یخ تبدیل میشود.
- پس از آن، فرآیند تصعید انجام میشود، و تمام یخ تولید شدهی قبلی به بخار تبدیل میشود.
- مرحله سوم اجازه میدهد تا کل آبی که در محصول جذب شده است، خارج شود و به بخار تبدیل میشود.
لیوفیلیزاسیون یک فرآیند بسیار مهم برای نگهداری محصول در ظولانی مدت است زیرا پس از لیوفیلیزه شدن مادهی مورد نظر، دیگر نیازی به نگهداری ماده در محیط یخچال/ فریزر نیست و ذخیرهسازی را آسان تر میکند.
فریزر درایر آزمایشگاهی ما:
فریزر درایر آزمایشگاهی ما ظرفیت ۵ لیتری را ارائه میدهد.
این فریز داریر دارای امکانات زیر میباشد:
- منیفولدهای فولادی ضد زنگ برای فلاسکها
- محفظههای اکریلیک شفاف
- محفظههای فولادی ضد زنگ برای قفسهها و فلاسکها
- سیستمهای قفسهای (گرم شونده یا گرم نشونده)
Freeze Dryer